zaterdag 10 november 2012

Foeksia de miniheks


 

Vrijdag

De vrijdag is meestal filmdag, dan mogen de kinderen gezellig naar een filmpje kijken. Het is het einde van de week, zeker in de herfst en de winter, zijn ze al sneller moe, proberen we ze rustig te houden. Deze week koos ik voor ‘Foeksia de miniheks’, het sluit aan bij het thema ‘Heksen’ en is totaal niet griezelig of eng voor kleuters. Een prachtige, aantrekkelijke, Nederlandse kinderfilm. Het verhaal gaat als volgt:

Tovenaar Kwark vindt een ei in het Heksenbos. Uit dit ei komt een klein meisje, een miniheksje, die hij Foeksia noemt. Foeksia mag naar de Heksenschool die geleid wordt door de moerasheks Juf Minuul. Minuul heeft al vijftig jaar een oogje op Kwark. Op school leert Foeksia wind maken en tovert ze met wolken waarbij de toverkunsten door overmoedigheid regelmatig fout gaan. Foeksia gebruikt een handvegertje om mee te vliegen door het Heksenbos. Kwark heeft niets met de, volgens hem, gevaarlijke mensenwereld waar zijn dochter nieuwsgierig naar is. Nadat Foeksia in het bos het jongetje Tommie heeft gezien wint haar nieuwsgierigheid het van Kwarks waarschuwingen en zoekt ze Tommie op in de mensenstad. Foeksia zal samen met Tommie het Heksenbos moeten redden wanneer ze er achterkomt dat Tommies oom Rogier het Heksenbos wil platgooien om er een snelweg aan te leggen.

2 opmerkingen:

  1. Voor wie het ook betreft, wij bieden alle soorten financiële leningdiensten met een rentetarief van slechts 2%. Onze aanbiedingen gaan tot een maximumbedrag van € 1.000.000,00. Geïnteresseerde leners dienen ons vriendelijk een e-mail te sturen met de volgende gegevens zoals hieronder vermeld via: -

    E-mail: sloanslimited@gmail.com

    AANVRAAGFORMULIER VOOR LENERS: -

    Naam:
    Hoeveelheid:
    Duur:
    Land:
    Telefoon#:

    Opmerking: alle e-mails worden verzonden naar: sloanslimited@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen